85 jaar Frauscher

De boten van Frauscher zijn het resultaat van drie generaties Oostenrijkse high-end botenbouw en staan bekend om het moderne, tijdloze design en fantastische performance.

Frauscher is een echt familie bedrijf. In 1927 werd de werf opgericht door Engelbert Frauscher. In deze tijd betrof het houten boten die met de hand werden gebouwd. Zelfs nu nog vindt men boten uit deze periode op de meren van Oostenrijk.

De zonen Ernst en Hans Frauscher hebben het werk van hun vader voortgezet. De eerste boten met romp en dek van kunststof werden ontwikkeld. Het hout bleef echter een belangrijk bouwmateriaal. Ondanks vele innovaties, is de ambachtskunst gebleven.

Momenteel is de derde generatie met Michael en Stefan Frauscher stevig aan het roer. Sindsdien gaat het hard. Heel hard. De vloot bestaat uit een reeks prachtige schepen die bij het publiek en pers in de smaak vallen. Vele prijzen zijn gewonnen waaronder al een aantal keer de Europese Boot van het jaar.

 

The future looks bright: waar ander werven proberen te overleven, geeft Frauscher vol gas. Een enorme nieuwe fabriek is gebouwd en nog grotere schepen staan in de planning. Frauscher behoort tot de smaakmakers in de branche samen met Riva, Boesch en Ferretti.